Semafor

semafor

Semafor – en signal vid järnvägshållplats eller en båtbrygga, se plåtstins · Optisk telegraf – ett optiskt signalmedel son var en föregångare till dagens telekommunikationssystem; Semafor (programmering) – en teknik inom datorprogrammering som används för att begränsa åtkomsten till en delad resurs eller process. semafor. semafor [-fo:ʹr] (en bildning till grekiska sēʹma 'tecken', 'signal' och -for. (11 av 44 ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa ikoinomura.info eller Logga in. Källangivelse. Nationalencyklopedin, semafor. ikoinomura.info (hämtad ). Skriv ut artikel. Semafor Mediateknik AB är leverantör av professionella produkter och lösningar för all form av kommunikation inom broadcast.

Semafor - rolig sak

Metoden P används här för att tvinga tråden att vänta på villkoret, och ett anrop till V väcker den väntande tråden då villkoret är uppfyllt. Sidan redigerades senast den 10 juli kl. Villkorssynkronisering är lätt att programmera med semaforer. Wait-operationen körs när en process begär åtkomst till resursen. P kommer att blockeras.

Semafor Video

Míša Růžičková - "Semafor" (Cvičíme s Míšou 5) Om en tråd försöker komma åt resurser då semaforen har värdet 0 kommer tråden att försättas i sovläge och läggas i semaforens vänte-kö, i väntan på att en resurs frigörs. Nedan ges ett exempel på en klass som använder en semafor: Skillnaden är att synchronized låser hela objektet. Kommunikationslinjer skapades genom att relacom "skapade tiger djur av torn med optiska telegrafer med inbördes visuell synbarhet. Semaforens värde representerar antalet lediga resurser.

0 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *